Μείνετε
συντονισμένοι

Our relief program has been executed!

Διαδικασία

Σε ειδικά διαμορφωμένα ψυχώμενα container, πλήρως εξοπλισμένα, οι διαγωνιζόμενοι σε Ομάδες των 3 (τριών) ατόμων θα κληθούν να τεμαχίσουν, να αποστεώσουν και να δημιουργήσουν γευστικές προτάσεις από τα παρακάτω είδη κρέατος:

  • 1 οπίσθιο τεταρτημόριο χωρίς μπριζόλες (κολοβό)
  • 1 ημιμόριο χοιρινού Μ/Δ (μισάδι)
  • 1 Αρνί (περίπου 12 κιλά)
  • 5 κοτόπουλα (περίπου 2κιλά/ τεμάχιο)

Μέσα σε 4 ώρες οι Ομάδες θα δημιουργήσουν και βαθμολογηθούν τόσο για την ικανότητά τους στον τεμαχισμό και την αποστέωση, όσο και στο γευστικό αποτέλεσμα των δημιουργιών τους και στην καλαισθησία της βιτρίνας τους.

Η Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από διεθνούς φήμης κρεοπώλες, θα αξιολογήσει τις ομάδες σε όλα τα στάδια επεξεργασίας αλλά στο τέλος θα δοκιμάσει και γευστικά το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δύο επιτροπές, Κριτική και Επιστημονική, στις οποίες συμμετέχουν καθηγητές σχολών κρεοπωλών της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένοι επιστήμονες και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες, διασφαλίζουν το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

 Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι ο κος Claude Anthiérens,Πρόεδρος της Σχολής Κρεοπωλών Παρισιού EPB Ecole Professionnelle de la Boucherie de Paris. Ο κος Claude Anthierens έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας Jacques Chirac για την συμβολή του στην άνοδο του επαγγέλματος του κρεοπώλη με τον τίτλο M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France) (One of the Best Craftsmen of France).

 

Σχετικά με εμάς!

Για την διοργάνωση του 1ου Ομαδικού Διαγωνισμού Κρεοπωλών στην Ελλάδα αναζητήθηκε η γνώση, η εμπειρία αλλά και η αγάπη για το τρόφιμο και ειδικότερα για το κρέας. Οι δύο φορείς που οραματίστηκαν αυτόν τον διαγωνισμό και εμπλέκονται άμεσα με όλα τα παραπάνω, εγγυώνται τόσο στους επισκέπτες όσο και στους διαγωνιζόμενους μία μοναδική εμπειρία.  

Η τοποθεσία

We are social!

 

Ακολούθησέ μας