Μείνετε
συντονισμένοι

Our relief program has been executed!

Κανονισμός

ΟΜΑΔΕΣ

Κάθε Ομάδα:

·         αποτελείται από 3 άτομα και ειδικότερα είτε από 3 πτυχιούχους κρεοπώλες, είτε από 2 πτυχιούχους κρεοπώλες και 1 πτυχιούχο μάγειρα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ατόμων χωρίς επίσημο τίτλο σπουδών κρεοπώλη ή μάγειρα.

·         οφείλει να ορίσει έναν επικεφαλής, ο οποίος θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο  της Ομάδας με την διοργάνωση και τις επιτροπές των κριτών.

·         δικαιούται να φέρει άτομα για την εξυπηρέτησή της στην μεταφορά υλικών και εξοπλισμού πριν και μετά τον διαγωνισμό.

·         έχει στη διάθεσή της ένα ειδικό χώρο ως αποδυτήρια, ο οποίος θα κλειδώνει και θα έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, στην οποία θα παραδοθούν δύο κλειδιά. 

·         έχει εξασφαλισμένες θέσεις parking από την διοργάνωση για 2 οχήματα ή για ένα μικρό van τύπου (Vito), κοντά στα αποδυτήρια.

·         έχει δικαίωμα να φέρει μαζί της επιπλέον 3 υλικά πέραν αυτών του καταλόγου, τα οποία και θα δηλώσει στην Γραμματεία του διαγωνισμού. Τα υλικά αυτά θα πρέπει να είναι βρώσιμα και θα ελεγχθούν από την Επιστημονική Επιτροπή. Εάν είναι έτοιμα σκευάσματα εμπορίου θα πρέπει να παρουσιασθούν σφραγισμένα και με εμφανές πλήρως το περιεχόμενό τους.

Η Επιστημονική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει όποιο υλικό κρίνει ότι δεν πληροί τους κανόνες υγιεινής. Στην περίπτωση αυτή η Ομάδα έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο υλικό το αργότερο έως 30 λεπτά πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Προσέλευση ομάδων:

Η προσέλευση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του Διαγωνισμού, 7 Οκτωβρίου 2018, μεταξύ 9:00πμ – 10:30πμ, από ειδικά διαμορφωμένη είσοδο του εκθεσιακού κέντρου. Στην συγκεκριμένη είσοδο θα υπάρχει Γραμματεία για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Ομάδα η οποία θα προσέλθει μετά την προκαθορισμένη ώρα (10:30πμ) θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα δικαιούται πλέον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Ροή διαγωνισμού:

09:00 – 10:30 Προσέλευση και Εγγραφή Ομάδων

10:30 – 11:00 Ενημέρωση Ομάδων

11:00 – 11:30 Προετοιμασία Ομάδων

11:30 – 12:00 Παρουσίαση Ομάδων

12:00 – 16:00 Διεξαγωγή Διαγωνισμού

16:00 – 18:00 Βαθμολόγηση και γευστική δοκιμή από τους κριτές

18:00 – 19:00 Ψηφοφορία κοινού

19:30 – 21:00 Απονομή βραβείων

Διάρκεια:

Η διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι 4 ώρες. Οι διαγωνιζόμενοι, κατά την έναρξη του διαγωνισμού, οφείλουν να βρίσκονται εντός του χώρου δοκιμασίας. Στις 12:00 ακριβώς θα δοθεί η έναρξη από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης. Τις δύο πρώτες ώρες θα γίνεται ενημέρωση του εναπομείναντος χρόνου από την μικροφωνική εγκατάσταση ανά ώρα, ενώ τις δύο τελευταίες ώρες, ανά μισάωρο. Στις 4:00μμ, ώρα κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι Ομάδες θα "καταθέσουν" τα μαχαίρια τους και θα αποχωρήσουν από τον  χώρο κατευθυνόμενοι στα αποδυτήρια τους.

Ενδυμασία:

Προτείνεται τα Μέλη κάθε Ομάδας να επιλέξουν ομοιόμορφη ενδυμασία (παντελόνι, μπλούζα, ποδιά, καπέλο). Από την διοργάνωση θα δοθεί στα Μέλη των Ομάδων ολόσωμη αναμνηστική ποδιά χρώματος μπλε σκούρο η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ επιλογή των ομάδων κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Οι Ομάδες δύναται να φέρουν τα διακριτικά τους (όνομα ομάδας, χορηγικά σύμβολα κλπ.) στις μπλούζες τους τα οποία θα πρέπει να είναι ραμμένα ή εκτυπωμένα πάνω στα ενδύματα τους. Δεν επιτρέπονται κονκάρδες, μεταλλικά αντικείμενα κλπ. πάνω στα ρούχα των διαγωνιζομένων.

Εξοπλισμός – μηχανήματα.

Η διοργάνωση θα παράσχει σε κάθε Ομάδα όλα τα μηχανήματα και τον πρόσθετο εξοπλισμό που απαιτούνται για την επεξεργασία των κρεάτων. Αναλυτικά τον εξοπλισμό του κάθε “κρεοπωλείου” μπορείτε να τον δείτε στην κατηγορία εξοπλισμός.

 

Οι Ομάδες θα φέρουν ΜΟΝΟΝ τα μαχαίρια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα των μαχαιριών που θα χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα. Μαχαίρι ορίζεται το εργαλείο εκείνο το οποίο χρησιμοποιείται για την κοπή διαφόρων τροφίμων και δεν απαιτείται για την λειτουργία του οποιαδήποτε μορφή ενέργειας (ηλεκτρική, καύσιμο κλπ.) πέρα από την χρήση ανθρώπινου χεριού.

Κρέατα

Κάθε ομάδα θα κληθεί να επεξεργαστεί τα εξής κρέατα:

·         1 οπίσθιο τεταρτημόριο βόειο χωρίς μπριζόλες (κολοβό)

·         1 ημιμόριο χοιρινού Μ/Δ

·         1 Αρνί (περίπου 12 κιλά)

·         5 κοτόπουλα (περίπου 2κιλά/ τεμάχιο)

Τα τεμάχια θα πρέπει να αποστεωθούν, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν όλα  για το στήσιμο της βιτρίνας. Όσα κομμάτια δεν χρησιμοποιηθούν θα παραμείνουν στο χώρο του κρεοπωλείου σε ειδικό ψυγείο και μετά την βαθμολόγηση της ομάδας, η διοργάνωση θα αναλάβει τη συσκευασία και την απομάκρυνσή τους από το χώρο του διαγωνισμού.

Υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης αυτούσιου τεμαχίου χωρίς να έχει γίνει παρασκεύασμα. Η παρουσίαση του αυτούσιου τεμαχίου μπορεί να γίνει Μ/Ο ή Α/Ο. Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να γίνουν Α/Ο.

Τα οστά πρέπει να κρατηθούν στο ειδικό σκεύος που θα σας υποδείξουν οι βοηθοί κρεοπώλες της διοργάνωσης και τα οποία ανά πάσα στιγμή θα είναι ελέγξιμα από την Κριτική και την Επιστημονική Επιτροπή.

 

Παρασκευάσματα

Τα παρασκευάσματα θα πρέπει να είναι όλα βρώσιμα και θα ετοιμασθούν από τις Ομάδες με υλικά που θα υπάρχουν σε ειδικές προθήκες μέσα σε κάθε “κρεοπωλείο”. Την λίστα αυτών των υλικών μπορείτε να την δείτε στην κατηγορία Α ύλες.

Κατόπιν υπόδειξης των μελών της κριτικής επιτροπής κάθε Ομάδα θα πρέπει να ψήσει  2 παρασκευάσματα, στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα που θα υπάρχει για το λόγο αυτό, με την βοήθεια των μαγείρων της διοργάνωσης.

Τα βοηθητικά υλικά (σπάγκοι, οδοντογλυφίδες, κλπ) που απαιτούνται για τη δημιουργία των παρασκευασμάτων αναγράφονται στην κατηγορία εξοπλισμός.

Οι Α ύλες οι οποίες είναι στην λίστα (κυρίως λαχανικά) θα παραδοθούν στις ομάδες σε ειδική προθήκη πλυμένα και έτοιμα προς χρήση. Εάν ωστόσο απαιτηθεί, οι ομάδες μπορούν να τα πλύνουν και να τα καθαρίσουν εκ νέου.

Τελική παρουσίαση / Βιτρίνα.

Κάθε «κρεοπωλείο» στον διαγωνιστικό χώρο διαθέτει ψυχόμενη βιτρίνα δύο (2) μέτρων, την οποία οι Ομάδες θα διαμορφώσουν κατά την διάρκεια της 4ωρης διαγωνιστικής διαδικασίας, με τα διαφορετικού τύπου κρέατα που θα τους έχουν δοθεί, με στόχο την εξασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ψηφοφορίας από την κριτική επιτροπή και το κοινό.

Εντός της βιτρίνας επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν και υλικά τα οποία δεν προβλέπονται από την νομοθεσία, αλλά εξυπηρετούν για λόγους αισθητικής, όπως: κορμοί δέντρων, υφάσματα, πλακάκια και άλλα, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τα κρέατα ή τα παρασκευάσματα. Τα υλικά αυτά είναι ευθύνη της κάθε ομάδας να τα φέρει και δεν θα χορηγηθούν από την διοργάνωση. Η διοργάνωση θα παραχωρήσει σε κάθε ομάδα συγκεκριμένο αριθμό δίσκων παρουσίασης, συγκεκριμένων διαστάσεων που περιγράφονται στην κατηγορία εξοπλισμός.

Τα διακοσμητικά υλικά δεν θα πρέπει να έχουν αποσπόμενα μέρη (βίδες, παξιμάδια, κλπ.)  και κατά την είσοδο και έξοδο τους θα πρέπει να δηλωθούν στην γραμματεία της διοργάνωσης και να εκλεχθούν από την Επιστημονική Επιτροπή. Τα υλικά αυτά δεν θα πρέπει να είναι ευαίσθητα σε αποκολλήσεις (ύφασμα με χάντρες, πούλιες κλπ.). Τέτοιου είδους εξοπλισμός θα απορρίπτεται και δεν θα επιτρέπεται η χρήση του.

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

 ·         Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλουν όλες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνω των 18 ετών,  σε ομάδες των τριών ατόμων, καθώς επίσης εκπροσωπώντας οιοδήποτε νομικό σχήμα (πχ κρεοπωλείο), με έδρα την Ελλάδα ή και οιαδήποτε άλλη χώρα.

·         Η συμμετοχή στον διαγωνισμό THE BUTCHERS AWARDS συνεπάγεται την άνευ όρων αποδοχή όλων των όρων και προϋποθέσεων του κανονισμού από τους συμμετέχοντες.

·         Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους όρους του διαγωνισμού, ο συμμετέχων αποκλείεται αυτόματα.

·       Ο συμμετέχων αναγνωρίζει ότι υποχρεούται να απαλλάξει τον διοργανωτή, τα στελέχη και τους υπαλλήλους του, καθώς και τα μέλη των Επιτροπών από οποιαδήποτε ευθύνη για αποζημίωση, οποιεσδήποτε δαπάνες και έξοδα ή απαιτήσεις τρίτων που μπορεί να προκύψουν λόγω παραβίασης των όρων του διαγωνισμού ή των δικαιωμάτων τρίτων.

·         Προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη μία υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί και αποσταλεί η ηλεκτρονική αίτηση πριν την καταληκτική ημερομηνία (21/9/2018).

·         Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική ευθύνη έναντι παντός τρίτου και ιδίως της BUTCHERS AWARDS και των μελών των επιτροπών, για την ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει.

·         Τα BUTCHERS AWARDS διατηρούν το δικαίωμα γνωστοποίησης στοιχείων σχετικά με τις συμμετοχές και την προώθηση της διοργάνωσης πχ. πλήθος συμμετοχών, ονόματα συμμετεχόντων, κατηγορίες.

·         Οι διαγωνιζόμενοι, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό THE BUTCHERS AWARDS, ρητά δέχονται ότι δίνουν την ελεύθερη και ρητή άδειά τους κατά την έννοια του Ν. 2472/1997, σχετικά με την τήρηση αρχείων από τον διοργανωτή και την επεξεργασία τους για τη διεξαγωγή και δημοσιότητα του Διαγωνισμού και για σκοπούς πληροφόρησης και επικοινωνίας ή για προγράμματα προώθησης που σχετίζονται άμεσα και αποκλειστικά με τον διαγωνισμό THE BUTCHERS AWARDS σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ν. 2472/1997.

·         Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των νικητών και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες τους, να παρουσιάσει ταινίες ή βίντεο μαζί τους σχετικά με την απονομή των βραβείων κλπ. στα έντυπα μέσα ενημέρωσης ή στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού THE BUTCHERS AWARDS και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε σχετική εκδήλωση κατά τη διακριτική του ευχέρεια για λόγους διαφήμισης και προώθησης.

·         Οι νικητές, υποβάλλοντας αίτημα για συμμετοχή στο διαγωνισμό THE BUTCHERS AWARDS, συμφωνούν ανεπιφύλακτα να εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σχετικό πρόγραμμα μάρκετινγκ ή διαφήμισης, στη χρήση του ονόματός τους ή της εικόνας ή του βίντεο/ ταινίας, στην οποία θα εμφανίζονται, για σκοπούς προώθησης του Διαγωνισμού, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή ή αποζημίωση. Αυτό περιλαμβάνει, χωρίς περιορισμό, τη διεξαγωγή συνεντεύξεων και την παροχή πληροφοριών για δελτία τύπου και άλλο διαφημιστικό υλικό.

 

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης της διοργάνωσης, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, τροποποίησης των όρων συμμετοχής, αναβολής του διαγωνισμού, εμπλουτισμού, κατάργησης ή συγχώνευσης κατηγοριών βραβείων αλλά και ακύρωσης της προκήρυξης χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, ανακοινώνοντας τις αλλαγές μέσω του δικτυακού τόπου  http://www.thebutchersawards.com

Σχετικά με εμάς!

Για την διοργάνωση του 1ου Ομαδικού Διαγωνισμού Κρεοπωλών στην Ελλάδα αναζητήθηκε η γνώση, η εμπειρία αλλά και η αγάπη για το τρόφιμο και ειδικότερα για το κρέας. Οι δύο φορείς που οραματίστηκαν αυτόν τον διαγωνισμό και εμπλέκονται άμεσα με όλα τα παραπάνω, εγγυώνται τόσο στους επισκέπτες όσο και στους διαγωνιζόμενους μία μοναδική εμπειρία.  

Η τοποθεσία

We are social!

 

Ακολούθησέ μας